حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین به رژیم صهیونیستی مهلت ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی تمدید شد+جزئیات میرباقری: تلاش می‌کنیم «سلمان فارسی» را در ۱۴۰۵ به پخش برسانیم آغاز بهره‌برداری از ۲۹۵۰ طرح جهاد سازندگی در خراسان رضوی آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه جهادی در خراسان رضوی | دستگاه‌های اجرایی با گروه‌های جهادی متصل می‌شوند ۳۴ هزار شهید و تخریب ۹۵ درصد تأسیسات در دویست‌ونهمین روز جنگ غزه دعوت استاندار خراسان رضوی از گروه‌های جهادی برای مشارکت بیشتر در طرح تحول روستایی جزئیاتی از توافق پیشنهادی آتش‌بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی درخواست روسیه برای تحقیق درباره گور‌های دسته‌جمعی غزه غرب به اوکراین برای حمله به روسیه چراغ سبز نشان داد ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم ​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است هاآرتص: جوانان اسرائیلی در حال ترک اسرائیل هستند ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان + عکس حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر ایلات در فلسطین اشغالی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) رصد تحرکات نظامیان صهیونیست در مرز لبنان توسط حزب الله + فیلم ۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین زلنسکی یکی از مقام‌های سرویس امنیتی اوکراین را برکنار کرد
سرخط خبرها

نگاهی به سفر وزیر خارجه به هند | تقویت روابط تهران-دهلی نو در دستور کار است

  • کد خبر: ۱۱۱۷۶۰
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
نگاهی به سفر وزیر خارجه به هند | تقویت روابط تهران-دهلی نو در دستور کار است
وزیر امور خارجه کشورمان به منظور دیدار و رایزنی‌های راهبردی با مقام‌های بلند پایه هند با استقبال مسئولان وزارت امور خارجه این کشور وارد دهلی نو شد. گفته می‌شود که تقویت روابط تهران-دهلی نو در دستور کار است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این سفر که بنا به دعوت رسمی سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند، صورت پذیرفت، وزیر امور خارجه ایران علاوه بر مذاکرات سطح عالی با مقام‌های هند در دهلی نو، از شهر‌های بمبئی و حیدرآباد نیز بازدید خواهد کرد.

حسین امیرعبداللهیان در طول اقامت در هند به جز گفت وگو با مقام‌های رسمی، نشست‌ها و دیدار‌هایی نیز با علمای مذهبی، مقام‌ها و شخصیت‌های محلی و همچنین تجار و ایرانیان مقیم هند برگزار خواهد کرد.

هدف مهم و کلیدی این سفر که در سطح سیاسی و راهبردی انجام می‌شود، دستیابی به نقشه راهی برای توسعه و گسترش روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف دو جانبه، منطقه‌ای و بین المللی است.

در همین حال، نارندام باقچی، سخنگوی وزارت خارجه هند، درباره سفر وزیر امور خارجه کشورمان به هند، در صفحه توئیترش نوشت: «حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، با استقبال گرمی به هند وارد شد. این سفر موجب تقویت بیشتر روابط و شراکت دیرینه ما خواهد شد.»

توافق برای همکاری بلند مدت

وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به دهلی نو در جمع خبرنگاران گفت: روابط تهران و دهلی نو در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و در تبادل هیئت‌ها بین دو کشور به ویژه در دولت جدید شاهد رشد و توسعه مناسبات همه جانبه از جمله در حوزه‌های فرهنگی هستیم. در تهران با وزیر خارجه هند توافق کردیم که درخصوص ترسیم یک نقشه راه همکاری بلندمدت بین دو کشور اقدام کنیم و یکی از دستورکار‌های اصلی ما گفتگو با مقامات عالی رتبه هند و همتای این جانب درباره نهایی کردن این نقشه راه است.

امیرعبداللهیان افزود: در شرایطی سفرم به هند انجام می‌شود که در روز‌های اخیر اقدامی خودسرانه ازسوی یکی از افراد حزبی انجام شده و به ساحت مقدس پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) اسائه ادب شده است. البته ما از بدو ورود شاهد هستیم که مقامات هند این اقدام خودسرانه را مردود اعلام کردند.

وی تأکید کرد: هند همواره در مسیر هم زیستی مسالمت آمیز حرکت کرده است و همه ادیان همواره در صلح و آرامش زندگی کرده اند؛ مسلمانان به هیچ وجه اسائه ادب به ساحت مقدس پیامبر عظیم شأن اسلام را قبول نمی‌کنند و انتظار ما از رهبران هند، شنیدن همین جمله بود که هم زیستی مسالمت آمیز با همه ادیان در هند مورد توجه مسئولان هند است و امیدواریم فردا در رایزنی‌هایی که خواهیم داشت، شاهد تکرار این جملات از سوی مقامات هند باشیم.

توافق خوب در زمینه توسعه همه جانبه

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دیدارش با مشاور امنیت ملی هند گفت: مقامات عالی هند و آقای داوول نسبت به توهین به ساحت پیامبر اسلام کاملا متأسف هستند و با فرد خاطی در دستگاه امنیتی برخورد جدی شده است و او برکنار شده و هند اجازه نمی‌دهد چنین اقداماتی در هند که مهد هم زیستی مسالمت آمیز همه ادیان است، رخ دهد.

حسین امیرعبداللهیان ادامه داد: همچنین مشاور امنیت ملی هند ابراز تأسف کردند که هم زمان با سفر بنده با این موضوع رو به رو شدیم.

وی پس از دیدار با مشاور امنیت ملی هند بیان کرد: امروز گفتگو‌های سازنده و مهمی داشتیم. در جریان این دیدار، نقشه راه همکاری آینده دو کشور بررسی شد.

وی افزود: با توجه به اینکه قرن حاضر و آینده متعلق به قاره آسیاست و هند به عنوان قدرت نوظهور اقتصادی در منطقه ما مطرح است، در  زمینه توسعه همه جانبه اقتصادی و تجاری به موازات همکاری‌های سیاسی، فرهنگی و امنیتی و بین المللی توافق خوبی حاصل شد.

امیرعبداللهیان همچنین با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند، دیدار و گفتگو کرد. سپس موافقت نامه معاضدت قضایی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند، در حضور وزرای امور خارجه دو کشور در شهر دهلی نو به امضا رسید.

وزیر امور خارجه کشورمان در جریان دیدار با همتای هندی خود نیز در نامه‌ای خواستار حمایت دهلی برای عضویت ایران در بریکس شد. «بریکس» نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشور‌های عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است. در ابتدا نام این گروه بریک نام داشت، اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت.

هرچند اعضای گروه بریکس همگی به غیر از روسیه در رده کشور‌های در حال توسعه یا اقتصاد‌های در حال ظهور هستند، عموماً به واسطه اقتصاد‌هایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقه‌ای از دیگر کشور‌ها متمایز می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->